″ДАНИ ЕДУКАЦИЈЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА И ИНОВАТОРА″ У СРПСКОМ МИЛЕТИЋУ

У четвртак, 28. фебруара 2019. године,  у Дому културе у Српском Милетићу, са почетком у 12 часова,одржано је такмичење ″Дани едукације младих предузетника и иноватора″.

Пред препуном салом Дома културе, прилику да представи своје идеје и бизнис планове, имало је око 150 ученика основних и средњих школа из општине Оџаци, Бач, Кула, Сомбор и Апатин.

Манифестацију је отворио члан Већа општине Оџаци, Слободан Поповић, а након уводне речи, присутне је поздравила и председница општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић, као и Слободан Бата Симић, председник Савеза проналазача Србије. Он је том приликом  председници општине Оџаци и члановима организационог тима уручио повеље ″Михајло Пупин″.

Након свечаног отварања уследио је и такмичарски део програма, где су ђаци представили своје иновације. Прво место припало је Економско – трговинској школи из Куле, друго место освојили су ђаци Основне школе ″Бора Станковић″ из Каравукова, док је треће место припало ђацима из Основне школе ″Мирослав Антић″ из Оџака.

Циљ ове изузетне манифестације, био је да се на један добар начин, кроз радионице и израде бизнис планова и презентовање пословних идеја, деца и омладина подстакну да што квалитетније проводе своје слободно време, те да на практичан начин примене научено. Организатори ове манифестације били су Општина Оџаци и Гимназија и економска школа „Јован Јовановић Змај Оџаци“, у сарадњи са Савезом проналазача Србије.

Извор: Општина Оџаци