13. МЕЂУНАРОДНИ КУП ЈАДРАНСКО-ПОДУНАВСКИХ ЗЕМАЉА У ЛОВУ НА ШАРАНЕ И АМУРЕ У КИКИНДИ

Град Кикинда и Удружење спортских риболоваца “Шаран“ домаћини су 13. Међународног купа јадранско-подунавских земаља у лову на шаране и амуре. Такмичење које је окупило око 70 такмичара и 17 екипа из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Словеније и Хрватске, одвијаће се на “Риболовачком царству“ до недеље, 4. септембра. Кикинђани су прошле године постали прваци Србије у шаранском риболову, тако да је нашем граду припало домаћинство балканског такмичења. Такмичење је, уз пригодан културно – уметнички програм, који су обогатили чланови АДЗНМ “Гусле“, “Извор“ из Накова и млада уметница Ена Гогић, свечано отворио градоначелник Кикинде, Никола Лукач. Први човек града је, уз Драгана Пецарског, члана Градског већа задуженог за спорт и омладину и Јелену Бакић, председницу Спортског савеза Кикинде, поздравио присутне и изразио задовољство с обзиром на велики број професионалних риболоваца у нашем граду.

“Преко 70 такмичара из шест земаља имају прилику пре свега да се друже и размене искуства, а на крају ћемо видети и ко је најуспешнији у риболову. Сигурни смо да ће Кикинда бити добар домаћин. Изузетно нам је задовољство када имамо велики број гостију, желимо да уживају у свим лепотама нашег града и да нам поново дођу“, истакао је Лукач.

Град Кикинда и УСР „Шаран“ су домаћини, док је организатор Савез спортских риболоваца Србије:

“Ово је већ 20. међународно првенство које наша земља организује и сваки пут смо се показали као добри организатори и домаћини. Србију представља 14 репрезентација на светским првенствима“, додао је Драган Бошковић, председник Савеза спортских риболоваца Србије.

Такмичење почиње у петак у 10 сати, на ревиру „Риболовачко царство“, а трајаће до недеље, 4. септембра, када ће у 18 сати у Омладинском насељу бити проглашење победника:

“Надамо се да ће све проћи како треба, веома смо задовољни одзивом. Бићемо још задовољнији ако се добро покажемо и на такмичењу“ поручио је Зоран Попов, председник Удружења спортских риболоваца “Шаран“ у Кикинди.

Извор: Град Кикинда