14 МЕДАЉА ЗА МЛАДЕ РУМСКЕ ТЕКВОНДИСТЕ

Такмичари Теквондо клуба „Змај“ настављају да нижу успехе на домаћој и међународној сцени. Овога пута румски клуб освојио је чак 14 медаља на Првенству Србије за пионире и јуниоре које је протеклог викенда одржано у београдском СРЦ „Ранко Жеравица“.

У изузетно јакој конкуренцији од чак 719 спортиста из 54 клуба, ТК „Змај“ је наступио са 24 такмичара, а освојио је пет златних, седам сребрних и две бронзане медаље. Са чак 14 медаља Румљани су још једном потврдили тезу да је ТК „Змај“ можда и најбољи клуб мимо престонице, јер подсетимо само је румски клуб, не рачунајући београдске клубове, имао два такмичара у репрезентацији Србије на последњем Европском првенству.

Златне медаље су освојили: Исидора Сладојевић – 44кг јуниорка; пионири: Аријана Ивановић – 27кг; Михајло Тодоровић – 33кг; Андреј Шпановић – 36кг и Михајло Милојевић – 23кг.

Сребрне: Гордана Топић – 63кг јуниорка; пионири: Милош Крстић – 27кг; Тамара Лукић – 44кг; Лука Ожеговић – 23кг; Маша Зорица – 30кг; Константин Живановић – 48кг и Вук Брковић – 25кг

Бронзане медаље: Никола Млађеновић – 27кг и Андреј Ракетић – 40кг, обоје у конкуренцији пионира.

На Првенству Србије младе такмичаре су предводили  тренери Миладин Дакић, Горан Живановић и Борислав Крстић.

Извор: Општина Рума