150 САДНИЦА ЦРНОГ БОРА КАО ЗАЛОГ ЗА БУДУЋНОСТ

Велики пројекат садње стабала у нашој земљи “Засади дрво”, који је покренут 2019. године, а за циљ има пре свега очување животне средине, током прошле недеље ушао је у завршницу четвртог циклуса. Малишани из пећиначке Предшколске установа “Влада Обрадовић Камени” у Шимановцима били су 12. априла део велике садње 150 садница црног бора и озелењавања простора око вртића.

Акцији у Шимановцима присуствовао је и председник Општине Пећинци Синиша Ђокић, који нам је том приликом рекао да је садња дрвећа залог за будућност, и да је посебно важно да деца од малих ногу схвате значај сваког појединачног дрвета. Он је додао, да се Општина Пећинци труди да на све могуће начине води рачуна о заштити животне средине и о самом чистом ваздуху, а да је акција у Шимановцима посебно важна за малишане који су у прилици да сами засаде дрво и расту заједно са њим.

У оквиру овог пројекта који спроводи Адриа медиа гроуп и дм дрогерие маркт, засађено је пола милиона садница, а један од партнера на пројекту је и Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине.

“Слоган данашњег дана може да буде „расти, расти мој зелени боре“ с обзиром да су се најмлађи чланови ове установе постарали да саднице задобију неки живот на другој територији” – казала је подсекретарка ПС за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак.

Директорка ПУ Камени Анита Волчевски рекла је да су саднице посађене на простору око објекта код паркинга, с обзиром да у кругу вртића већ имају саднице које су посађене када је изграђен и вртић пре неку годину. Како је рекла, било је право задовољство гледати децу како својим малим ручицама саде дрвеће и тиме дају велики допринос овој одличној акцији.

Извор: Општина Пећинци