ВОДЕЋА УЛОГА КИКИНДЕ У ПРОЈЕКТУ “ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН”

Градско такмичење у мини рукомету била је прилика да се представницима свих градских и сеоских основних школа уруче по десет дресова за млађе и старије ђаке. Основци ће се, како је речено у хали “Језеро”, убудуће надметати у бојама њихових школа. Кикинда је спортску опрему заслужила због одлично организоване манифестације “Европски школски спортски дан” :

– Велику спортску манифестацију одржали смо 28. септембра, а учествовали су ученици млађих разреда градских основних школа. Познато је да локална самоуправа подржава спорт и физичку културу, али и пројекат “Спорт у школе” који се последњих година бесплатно реализује у свим школама. Европски фондови су препознали Кикинду и Школски спортски савез као водећу институцију која реализује програме из области школског спорта – рекла је Светлана Мирчић, председница Школског спортског савеза и додала да су учешће у данашњим спортским активностима узела и деца мигранти из Прихватног центра. Станислава Хрњак, председница Скупштине града, оценила је да су оваква дешавања од изузетне важности за најмлађе суграђане:

– И прошле године смо били на пиједесталу добре организације манифестација из области школског спорта. Имамо, срећом, пуно професора физичког васпитања који раде са децом, и то од њихових најранијих година. Град Кикинда снажно подржава све активности које се односе на физичку културу и алтернативне начине бављења спортом – подвукла је она, док је представник Организационог одбора пројекта “Европски школски спортски дан у Србији”, Миљан Милојковић по,хвалио Кикинђане и назначио да је наш град имао водећу улогу у организацији овог пројекта.

Извор : Град Кикинда