20 НОВИХ КОНТЕЈНЕРА ЗА ОДЛАГАЊЕ КАБАСТОГ ОТПАДА У НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА

Поводом наставка акције одношења кабастог отпада из насељених места на територији Града Сомбора, градоначелник Антонио Ратковић, чланови Градског већа Мирослав Ковачић, Слободан Станић, Дарко Смиљанић и в.д. доректора ЈКП „Чистоћа“ Драган Радојичић, посетили су данас Чонопљу где су се састали са представницима Месне заједнице.

Град Сомбор је прошле године почео акцију одношења кабастог отпада из насељених места постављањем 20 наменских контејнера у свим насељеним местима. Како би грађани ову услугу могли да користа брже и ефикасније, ове године Град је набавио још 20 нових контејнера.

Услугу одношења кабастог отпада становници сомборских села могу да користе потпуно бесплатно тако што ће се јавити секретару месне заједнице у свом насељеном месту, након чега ће у распореду бити утврђен датум када ће ЈКП „Чистоћа“ поставити контејнер на њихову кућну адресу.

Основни циљ акције је да грађани по потреби користе бесплатну услугу контејнера за одвожење отпада на депонију „Ранчево“ у Сомбору, како би се спречило стварање дивљих депонија у  насељеним местима.

За набавку контејнера Град Сомбор је издвојио износ од око 2 милиона динара, а у буџету су предвиђена и средства за субвенционисање бесплатног одношења.

Извор: Град Сомбор