21. ОПШТИНСКА СМОТРА НЕАКАДЕМСКИХ ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА

Без публике и уз присуство неколицине уметника синоћ је у Ликовној галерији Културног центра у Кули отворена 21. Општинска смотра неакадмеских ликовних стваралаца на којој је било приказана готово четрдесетак слика тринаест ликовних стваралаца из кулске општине. Отварајући изложбу селекторка смотре Мила Крстић Красуљак, историчарка уметности из Сомбора је рекла да је веома задовољна приказаним и да ће се сасвим заслужено по једно уметничко дело сваког учесника Општинске смотри наћи  на наредој регионалној, односно, Зонској смотри.

Сви уметници који су учествовали на синоћној 21. Општинској смотри неакадемских ликовних стваралаца у Кули приказали су два или три уметничка дела од којих је селекторка, као што смо рекли, изабрала по једно. Тако ће се у даљем такмичењу неакадемских ликовних стваралаца из кулске општине наћи радови: Јосипа Клера из Црвенке, Маргите Фирстнер, Стеле Лаушевић, Станије Вуковић, Амалије Ковач, Розалије Лазар, Неде Рајачић, Зорице Рац, Томислава Божовића, Мирјане Грбић, Снежане Давидовић и Славице Пешикан из Куле и Миладина Шљукића из Сивца.

Зонска смотра неакадемских ликовних стваралаца биће одржана у октобру у Кули. Напоменимо да су због тренутне епидемиолошке ситуације у Ликовној галерији Културног центра предузете све прописане мере. Отварање изложбе је протекло без публике, а сви присутни учесници смотре су носили маске и поштовали дистанцу.

Извор: Општина Кула