23. ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА У АЛИБУНАРУ

У суботу 16. марта 2019. године, у организацији Општинске библиотеке „Вук Караџић“ Алибунар, у Алибунару је одржана 23. Општинска смотра рецитатора.

Скоро седамдесет ученика основних школа са територије општине Алибунар, надметало се у казивању савремених, традиционалних и народних песама, на српском, румунском и словачком језику. Четворочлани стручни жири у саставу: Весна Николић – професор књижевности, Зорка Бањац – референт за културу општине Алибунар, Елеонора Микља – професор румунског језика и Људмила Габриш – радник општинске библиотеке, одлучио је ко ће се пласирати на Зонску смотру рецитатора која се одржава 22. марта 2019. године у Ковину. У категорији нижих разреда основне школе, пласман за зонско такмичење освојили су: Петар Лепедат из Добрице, Анђела Пашка из Николинаца, Стефан Гачановић и Страхиња Поповић из Банатског Карловца, а у категорији од петог до осмог разреда основне школе: Лана Ђурић из Банатског Карловца, Стефан Сератлић из Локава, Милица Ракић из Иланџе и Марија Супек из Јаношика. Директорка Општинске библиотеке, Љиљана Боторић, рецитаторе који су на овогодишњој смотри имали највише успеха, наградила је књигама.

Честитамо свим учесницима овогодишње Општинске смотре рецитатора у Алибунару на неговању поезије и писане културне баштине, а првопласираним ученицима желимо пуно успеха у даљем такмичењу.

Извор: Општина Алибунар