25 КГ ДУВАНА МЕЂУ СУМЊИВОМ ГАРДЕРОБОМ, СУЗАВЦИМА И БОКСЕРИМА

Цариници су 3. маја 2018. године у магацину „Бекс експреса“ у два наврата запленили укупно око 25 килограма резаног дувана, али и другу непријављену робу попут сузаваца, ножева, боксера и палица, али и гардеробе за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.

Најпре је у комбију београдских регистарских ознака, током контроле пошиљке пристигле из Панчева, пронађен товар без доказа о плаћеним царинским и другим дажбинама, а ради се о роби страног порекла, међу којом је и она која може угрозити безбедност грађана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тада је одузето скоро 19 кг резаног дувана, али и одећа за коју се сумња да је фалсификат познатих светских брендова.

Ради се о готово 300 мајица „левис“, „конверс“, „риплеј“, приближно 100 шортсева „најк“ и „томи хилфингер“ и око 50 папуча „најк“.

Али то није све: у товару комбија пронађено је још и 25 сузаваца, 11 ножева, 5 боксера, 5 гвоздених палица, 3 секире и 3 двогледа, а сумња се да је реч о роби намењеној продаји на сивом тржишту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Још један прекршај по истом сценарију откривен је тог дана, опет у магацину „Бекс експреса“,  када је у пошиљци која је такође послата из Панчева откривена сумњива и непријављена роба страног порекла без икакве потврде о плаћеним дажбинама.

Том приликом у комбију београдских регистарских ознака откривено око 6 килограма резаног дувана, који је задржан.

Заплењена је и гардероба за коју се сумња да је кривотворена, и то: скоро 40 шортсева „најк“ и „адидас“, више од 20 сатова са натписима „ролекс“, „армани“, „пандора“ и других, као и 15 доњих делова тренерки „адидас“.