41. ДЕЧИЈА СМОТРА МУЗИКЕ И ФОЛКЛОРА У АЛИБУНАРУ

У недељу 07. априла 2019. године, у организацији Центра за културу општине Алибунар под покровитељством општине Алибунар, одржана је 41. Дечија смотра музике и фолклора.

 На самом почетку директорка Центра за културу Оливера Цицовић рекла је да Општина Алибунар и Центар за културу придају велики значај очувању обичаја, фолклорном стваралаштву и развоју културе свих народа који овде живе, као и да је наша општина једна од ретких у Србији која издваја средства за равномерни развој културе, уз констатацију да фолклор и богатство старих вредности има ко да сачува од заборава.

 Чланови жирија били су професор кореограф Драган Мичић и професор музике Петар Павлов. На овогодишњој смотри жирију и публици представили су се чланови фолклорне секције Дома културе Алибунар, млађа и старија група Дома културе из Владимировца, старије групе Дома културе Банатски Карловац и Дома културе Алибунар, ученици ОШ „1. мај“ Владимировац и ОШ „ 2. октобар“ Локве, а у ревијалном делу програма учествовали су ученици Балетске школе „Димитрије Парлић“ издвојеног одељења Алибунар и ученице ОШ „Т. Г. Масарик“ из Јаношика. Играле су се игре из Ужица, Колубаре, Шумадије, Горње Ресаве, Лесковца и румунске народне игре, уметничких руководиоца Живка и Вељка Опарнице, Драгана Мичића, Маријане Танасић, Бенонија Букур, Славка Рајића, Мариоре Ђан Мунћан и Мануеле Мохан уз пратњу оркестра Центра за културу под руководством Кристијана Ђуђе и оркестра из Локава под руководством Јонела Драгића.

Извор: Општина Алибунар