50. ПОКРАЈИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Јубиларна 50. Покрајинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“ одржана је протеклог викенда у Сечњу. Ковинску општину је представљало 11 рецитатора у млађем, средњем и старијем узрасту.

Најбољи утисак на шесточлани жири оставио је невероватни Вук Радојковић, ученик  шестог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина, који је проглашен најбољим рецитатором у категорији средњег узраста. Вук је освојио прво место за интерпретацију „Вашара“ Мике Антића и пласирао се на Републичку смотру рецитатора која се традиционално одржава у Ваљеву, ове године биће то 17. и 18. маја.После још једног великог успеха, слободно можемо рећи како млади Ковинац „хара“ рецитаторским круговима – биће ово 5. пут да наступа на државној смотри „Песниче народа мог“, а највећи успех до сада, да подсетимо, постигао је 2016. године, када је у најмлађој категорији био вицешампион Србије у рецитовању (и тада је био први у Војводини и био је ученик ковинске „Змајеве“ школе).

Поводом великог јубилеја – пет деценија Покрајинске смотре рецитатора, Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине, који је организатор, специјалним Повељама наградио је заслужне појединце, меенторе и институције, за изузетан допринос рецитаторском покрету.

Из Ковина, за дугогодишњи изузетан допринос рецитаторском покрету Специјална повеља  додељена је Установи Центар за културу и  Гордани Ђоковић, наставници у пензији, за њен вишедеценијски допринос.

За деценијски континуирани рад и резултате Повеље су добили:  Данијела Станковић Ћулибрк, наставница из ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, Драгана Пауновић, наставница из ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак, Данијела Новокмет и Весна Радмановић, учитељице у ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин, Оља Љубоја, професорка у Гимназији и економској школи „Бранко Радичевић“ Ковин и Стојан Јаџић, организатор програма у Центру за културу Ковин.

Извор: Општина Ковин