500 ПАСА НА НАЦИОНАЛНОЈ ИЗЛОЖБИ У ВРБАСУ

Више од 500 паса бројних раса продефиловало је ринговима за оцењивање који су викенда били постављени на теренима Центра за физичку културу „Драго Јововић“, у оквиру Националне изложбе паса, првог такмичења ове врсте одржаног у Врбасу.

Организатор изложбе, Кинолошко друштво Врбас, уз подршку општине Врбас, ЦФК и Кинолошког савеза Србије, привукло је власнике паса и одгајиваче из свих крајева Србије, а међународни карактер изложби су дали пси који су стигли из Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и других држава региона.

Др Махмуд Ал Дагистани, председник Кинолошког савеза Србије, изразио је приликом отварања изложбе задовољство свим учињеним у организацији скупа, а посебно бројношћу такмичара које хладна киша није спречила да дођу у Врбас. „Имамо 500 паса на овом месту, домаћих и из иностранства, и права је штета што нас није послужило време, али и ово је број за поштовање. Организатори су учинили све да изложба буде на највишем нивоу, рингови су одлични, стигле су нам судије из иностранства, и Врбас заслужује оцену 10. Уколико Кинолошко друштво Врбас настави са оваквим радом, надам се да ће у будућности добити и изложбу још вишег нивоа. Српска кинологија је изврсна, у самом смо врху на међународном нивоу, и поносимо се нашим излагачима и публиком, а све се то доказало на Светској изложби паса у Брну, у Чешкој, на којој је 30 наших паса различитих раса освојило прво место“, рекао је Ал Дагистани.

Предраг Аларгић, председник Кинолошког друштва Врбас, није крио изненађење снажним одзивом учесника, посебно у дану у ком временски услови нису ишли на руку оваквој врсти догађаја. „Премашили смо наша очекивања и број пријављених паса је одличан. Први нам је пут да организујемо овако велику изложбу и мали пропусти које и сами видимо, надам се да неће покварити утиске, а већ наредни пут биће отклоњени. Важно је да излагачи буду задовољни оцењивањем судија“, рекао је Предраг Аларгић, председник КДВ, и захвалио локалној самоуправи и Центру за физичку културу за подршку у организовању изложбе. „Надам се да ће ова изложба постати традиционална“, истакао је Аларгић.

Извор: Општина Врбас