56. ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТОВАЊА: ОДАБРАНИ НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ ОПШТИНЕ КУЛА

Крушчић је по 56. пут био домаћин Општинске смотре рецитовања ,,Максим Јекнић“. У програму је учествовало 36 најбољих рецитатора из општине Кула по пласману са месних смотри које су претходно одржане у свим насељеним местима општине.

Гости смотре били су књижевник Давид Кецман Дако и кантаутор Иван Лешчешен који су такмичарима и публици испунили време између такмичарског дела и саопштавања резултата. Селектор смотре био је глумац Српског народног позоришта у Новом Саду и професор на Академији уметности, Предраг Момчиловић, а уз помоћ колега који су му помогли да процени изведбе на мађарском, русинском и украјинском језику донео је нимало лаку одлуку о томе којих 18 такмичара ће добити прилику да се представи на Зонској смотри рецитатора која ће бити одржана у Бачу почетком априла.

У млађем узрасту даљи пласман обезбедили су Нина Томић, Невена Петровић, Марија Јарамаз, Олег Катона, Матија Токарек и Миа Кецмановић. Најбољи међу њима били су Олег Катона који је освојио треће место, Миа Кецмановић која је освојила друго место и, напослетку, Матија Токарек који је освојио прво место.

У средњем узрасту даљи пласман обезбедили су Лаура Афић, Владимир Милованчев, Милена Рамач, Миона Јовишић, Нађа Нинков и Ивана Иванковић. Најбољи међу њима били су Нађа Нинков која је освојила треће место, Ивана Иванковић која је освојила друго место и Владимир Милованчев који је освојио прво место.

У старијем узрасту пласман на наредни ниво такмичења обезбедили су Сара Николић, Василиса Мићановић, Петронела Фењвеши, Петар Томић, Александар Планкош и Лука Ногавица, а најбољи међу њима били су Сара Николић која је освојила треће место, Петронела Фењвеши која је освојила друго и Лука Ногавица који је освојио прво место.

Организатори овог догађаја су Културно просветна заједница општине Кула, КУД ,,Крушчић“, ОШ ,,Вељко Влаховић“ из Крушчића и Месна заједница Крушчић, а покровитељ Смотре је Општина Кула.

Извор: Општина Кула