60. VOJVODINA OPEN – VESLAČKA REGATA NA PALIĆU

Protekli vikend je na Paliću nam je pružio sportsku atmosferu – na veslačkoj stazi održala se jubilarna 60. regata Vojvodina Open, međunarodno veslačko takmičenje, koje je istovremeno prvenstvo Vojvodine, a u okviru koje se boduju i trke u okviru „Dunavskog kupa“, navodi subotica.info.

Iako na samom početku takmičenja nije delovalo tako, vremenske prilike su ipak bile naklonjene veslačima. Nakon kratkotrajne grmljavine u subotu ujutro, koja je pomerila početak trka za sat vremena, prvog dana veslače je pomalo ometao kontra vetar, dok nas je drugog dana takmičenja, u nedelju čekalo sunčano i toplo vreme, bez vetra, te smo imali priliku da posmatramo umeće 15 prisutnih veslačkih klubova, od kojih je 5 bilo iz inostranstva – Mađarske, Bugarske i Severne Makedonije. Moramo da napomenemo da nam je žao što nas nisu uspeli posetiti i naši veslački prijatelji iz Hrvatske, sa kojima imamo fantastičnu saradnju, iz razloga što se hrvatsko juniorsko prvenstvo održavalo u isto vreme.

Po završetku takmičenja proglašen je ukupni pobednik, a to je „DANUBIUS 1885“ iz Novoga Sada, koji osvojio najveći broj zlatnih medalja i time postao prvak Vojvodine.

U čast preminulog g. Tomislava Zvekanovića, dugogodišnjeg predsednika i trenera VK „Palić“, ove godine uvrštena je i memorijalna trka, i to u disciplini skif za juniorke. Ovaj poseban pehar pripao je Luci Pádár, sportistkinji iz Szolnoki Sportcentruma iz Mađarske, koja je pobedu odnela izveslavši stazu od 2km u vremenu 08:05,04, i prva ušla u cilj ispred Andree Kragzyove (CSKA Sofia/BG), i Milke Zdjelar, članice VK „Smederevo”.

Od ostalih disciplina, izdvojili bi smo pobednike u:

Skul za seniorke: 1. Luca Padar (Szolnok) 9:14,34; 2. Milka Zdjelar (VK Smederevo) 9:22,81; 3. Milica Mladenović (VK Smederevo) 10:04,39

Skul za seniore: 1. Dušan Stefanović (VK Danubius 1885, Novi Sad) 8:25,64; 2. Mate Dravucz (Szolnok) 8:33,66; 3. Ozren Petrović (VK Crvena Zvezda) 8:39,41

*

Ovim putem se zahvaljujemo podršci u organizaciji ovog značajnog takmičenja Veslačkom savezu Vojvodine, Veslačkom savezu Srbije, Sportskom savezu grada Subotice i Gradu Subotici, kao i sponzorima koji su nam pomogli: Skala Garden doo, Infostud Group, Prologis doo, Mony doo, Kayak House doo, Milenijum Osiguranje AD.

Posebno hvala Domu zdravlja i Hitnoj medicinskoj pomoći, koji su brinuli o zdravlju takmičara, Spasilačkoj službi Crvenog Krsta Subotice i Sremske Mitrovice i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Palić.

Za kraj, hvala svim volonterima, bez kojih ovakve manifestacije nije moguće organizovati.

VK Palić

Izvor: subotica.info