8,4 МИЛИОНА ЗА НОВУ РАСВЕТУ У ГРАДСКОЈ ХАЛИ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус састали су се данас са покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом. Током састанка разговарали су о пројектима који су реализовани у претходном периоду, новим улагањима у спорт на локалу, стипендијама за најперспективније сомборске спортисте, издвајањима за тренерске плате, као и о бесплатним програмима које град преко Спортског савеза и Спортског центра спроводи.

Покрајински секретар и градоначелник Сомбора овом приликом потписали су уговор о финансирању адаптације осветљења и електро – енергетске  инсталације у Градској хали „Мостонга“.

„Покрајинска влада је одлучила да помогне Граду Сомбору и да доделимо средства за опремање комплетне расвете у хали Мостонга. Средства која се улажу у ову инфраструктуру су 8.386.000,00 динара. Очекујемо у наредном периоду сјајне резултате од спортиста у Сомбору, тако да се изузетно радујемо што можемо да помогнемо и даље улажемо у спортску инфраструктуру“, рекао је покрајински секретар Баста.

Градоначелник Сомбора се овом приликом захвалио за средства која је Покрајински секретаријат издвојио за адаптацију расвете у Градској хали „Мостонга“ и истакао да ће се наставити са улагањима у спорт  како у граду тако и у свих петнаест насељених места.

„Свакако да ће ова нова расвета допринети нашим спортским клубовима који тренирају и такмиче се у овој хали. Очекује се да током лета радови буду изведени и да од јесени клубови користе халу са новом расветом“ изјавио је градоначелник и поручио да је приоритет да се што више деце и што више младих бави спортом и да им буде омогућено да што више активности буде бесплатно и доступно.

Састанку су присуствовали и помоћница секретара Дејана Васић и члан Градског већа за област омладине, деце, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић.

Након састанка, покрајински секретар Баста, у пратњи градоначелника и председника Скупштине града, посетио је фитнес центар на Градском стадиону у Сомбору који је Покрајински секретаријат прошле године финансирао са 2.159.000,00 динара.

Извор: Град Сомбор