ADAM KOVAČ OSVOJIO ITF TURNIR U SUBOTICI

Uprkos lošem vremenu u finalnom danu u Subotici je uspešno okončan ITF juniorski turnir za tenisere i teniserke, navodi subotica.info. Veliko interesovanje vlаdalo je za takmičenje u organizaciji TK Spartak, a tokom kvalifikacija i mečeva teniskim terenima je prodefilovalo na desetine prespektivnih tenisara i teniserki iz celog sveta.

U muškom delu turnira prvo mesto je osvojio takmičar Spartaka Adam Kovač. On je bio bolji u finalu od kolege iz Srbije Marka Topa sa 6:4, 6:3 i tako je zasluženo osvojio priznanje namenjenom najboljem igraču na turniru. U polufinalu je Kovač bio bolji od Luke Stefanovića sa 6:2, 7:6(5), u četvrtfinalu je pao Filip Pieczonka iz Poljske sa 7:6(6), 6:1, u trećem kolu još jedan Poljak Aleksandar Orlikowaki sa 6:4, 4:6, 7:5, dok je veliku pobedu Kovač ostvario u drugom kolu kada je pred njegovim naletima u tri seta pao prvi nosilac Pengy Lu iz Kine sa 6:4, 3:6, 6:1. Turnir u Subotici Kovač je počeo pobedom protiv Leona Benedicta iz Austrije sa 6:3, 0:6, 6:2.

U finalu devojaka nije bilo iznenađenja, prvo mesto je osvojila Luca Janoši iz Mađarske, koja je do titule stigla kao prva nositeljka. Sa 6:4, 6:3 savladala je Tijanu Sretenović iz Srbije koja je bila jedna od najmlađih učesnica, a plasmanom u finale je najavila da ćemo za njemo ime još svakako čuti.

Priznanja najboljima uručio je Milan Vučković, predsednik Tenis kluba Spartak iz Subotice, koji je tom prilikom naglasio da je turnir u Subotici uspeo, o čemu svedoči veliko interesovanje igrača iz gotovo celog sveta, te da ga raduje što su do kraja takmičenja stigli u velikoj meri takmičari iz Srbije. Naravno, najviše radosti domaćem klubu doneo je Adam Kovač koji je do titule stigao braneći boje Spartaka.

Izvor: subotica.info