АФИРМИСАНИ УМЕТНИЦИ УЧЕСТВОВАЛИ НА ТРЕЋОЈ ВИДОВДАНСКОЈ ЛИКОВНОЈ КОЛОНИЈИ ПОКРЕТА РАТНИХ ВЕТЕРАНА ГРАДА СОМБОРА

Тродневна, трећа по реду Видовданска ликовна колонија у организацији Покрета ратних ветерана Града Сомбора у сарадњи са Месном заједницом „Црвенка“, одржана је овог викенда у кампу сомборског Црвеног крста у Бачком Моноштору.

Колонији се одазвало више од тридесет афирмисаних уметника из целе Србије међу којима су Петар Улемек, Јосип Клер, Милан Радаковић, Саша Ловренов, а један од назначајнијих учесника овогодишње Видовданске колоније је Анатолиј Ивакин, сликар из Руске Федерације. Куриозитет овогогодишње колоније је и гостовање уметника из сомборског Удружења слепих и слабовидих.

У инспиративном амбијенту кампа Црвеног крста унутар заштићеног резервата природе Горње Подунавље, настало је 32 слике које ће бити представљене јавности на продајној изложби на Видовданском тргу у Сомбору као део програма прославе Видовдана – славе градске Месне заједнице Црвенка, а потом је планирано да током овог лета и јесени изложба буде представљена у неколико насељених места Западнобачког округа. Приход који организатори остваре од продаје слика намењен је у хуманитарне сврхе.

На самој завршници колоније, јуче су у кампу Црвеног крста у Бачком Моноштору уметнике посетили Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора, Горан Нонковић, начелник Западнобачког управног округа и председница Савета МЗ „Црвенка“ Станислава Јоцић.

Извор: Град Сомбор