АГРОБИЗНИС ЦЕНТАР НА УСЛУЗИ МЛАДИМ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Агробизнис центар за рурални развој и развој пољопривредне производње (Агробизнис центар) основан је у оквиру мера популационе политике које су биле планиране за 2019. годину, са основним задатком да помогне младим пољопривредним произвођачима да покрену, оснаже и прошире свој бизнис, било путем савета, било путем директних субвенција.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић приликом посете Аргобизнис центу, у четвртак 28. маја, истакла је да је циљ овог центра да пружи добру и квалитетну подршку, како младим брачним паровима, тако и паровима који у сеоским домаћинствима обављају пољопривредну делатност, да кроз мере које Агробизнис центар промовише остваре било додатне, било основне приходе за живот.

„Имали смо већ и један конкурс на коме смо доделили прва подстицајна средства и можемо да кажемо да је одзив наших суграђана био и изван очекиваног и видели смо да заправо ове мере имају итекако смисла и потребе, да је било много добрих и квалитетних идеја и да ову подршку треба и наставити и проширити више. Свакако да смо за ову годину планирали и нова средства чија расподела је управо у току. Конкурс је расписан и овом приликом желим да афирмишем све оне који имају квалитетне идеје да се пријаве. Током ове године планирано је и истраживање на тему, пре свега, приказаних потреба, резултата и ефеката које су ове мере оствариле, како са првог, тако и са другог конкурса, како би касније још квалитетније могли наше мере да усмеримо управо према малим произвођачима, према младима који желе да се баве пољопривредом, и да им на адекватан начин наставимо подршку и подстакнемо и неке друге производње које можда до сада овим конкурсима нисмо препознали“ изјавила је градоначелница.

Технички секретар Агробизнис центра Милица Радин рекла је овај центар помаже и људима који тек почињу да се баве пољопривредом да отворе своје газдинство, да конкуришу на разне конкурсе, исто као и већ основаним производњама.

„Ми, пре свега помажемо људима у креирању и проширењу њихове пољопривредне производње. Као што ми дајемо субвенције, тако постоје разни фондови на којима они могу да аплицирају, а ми такође можемо да им помогнемо око креирања бизнис планова и у прикупљању документације“ рекла је Милица Радин.

Агробизнис центар се налази у улици Лазе Костића број 5 у Сомбору и отворен је сваког радног дана од 8 до 15 часова, а заинтересовани могу да се информишу и путем сајта agrobizniscentar.rs где се објављују конкурси и актуелности.

Извор: Град Сомбор