AK TAMIŠ OSVOJIO 4 (ČETIRI) MEDALJE NA DRŽAVON PRVENSTVU U ATLETICI U DVORANI

2. marta 2019.godine u atletskoj dvorani u Beogradu je u Organizaciji Atletskog Saveza Srbije održano – Pojedinačno Prvenstvo Srbije u Atletici u dvorani u kategoriji mladjih pionira/ki – U14.

Na Prvenstvu Srbije je učestvovalo 56 atletskih klubova iz cele Srbije sa preko 500 atletičara/ki koji su ispunili stroge kriterijume za učešće na Državnom prvenstvu.

Atletski klub -Tamiš – predvodjen trenerom Zoranom Kocićem je napravio veliki uspeh i osvojio 2 (dve) medalje.

U trci na 200m nastupila je sjajna Sanja Marić  (Kategorisana atletičarka ASS-a) i osvojila srebrnu medalju i titulu Vicešampioke Srbije sa rezultatom 28:36s u izuzetno uzbudljivoj i neizvesnoj trci do samoga kraja.

U disciplini Brzo hodanje  – 1000m osvojila je Saška Radanov sa odličnim rezultatom od 5 minuta i 3 sekunde što joj je donelo Srebrno odličje na Državnom prvenstvu.Rezultat Saske Radanov je za skoro ceo minut bolji od rezultata koji je Atletski Savez Srbije odredio da bi se priznao za Kategorizaciju – prvi pionirski razred ( nadprosečni rezultati prema tablicama IAAF).

3. marta 2019. godine je na istom mestu održano i Pojedinačno Prvenstvo Srbije u Atletici u dvorani u kategoriji Starijih Pionira/ki U16.

Učestvovalo je ukupno 53 Atletska kluba saviše od 600 atletičaraki , a Atletski klub Tamiš je ponovo napravio sjajn uspeh osvajanjem dve medalje.

U trci na 600m sa 2 (dve) godine starijim atletičarkama nastupila je ponovo     Sanja Marić i osvojila Bronzanu medalju sa rezultatom 1:41,90. Sa osvojene dve medalje u samo dva dana na Državnom prvenstvu Sanja Marić je jedna od najuspešnijih mladih atletičarki koje Srbija trenutno ima . Rezultat koji je            Sanja Marić ostvarila u trci na 600m je za punih 4 (četiri) sekunde brži od rezultata koji je Atletski Savez Srbije odredio da bi se rezultat priznao za Kategorizaciju prvi pionirski razred (nadprosečni rezultati po tablicama IAAF).

U disciplini Brzo hodanje na deonici od 1000m nastupila je Jelena Vasiljević i osvojila Bronzanu medalju sa rezultatom 4 minuta 59 sekundi. Jelena Vasiljević je takodje Kategorisana atletičarka Atletskog Saveza Srbije – prvi pionirski razred.

Sa ukupno osvojene 4 (četiri) medalje Atletski klub Tamiš je najuspešniji atletski klub iz Pančeva.

Za Atletski klub Tamiš na Državnom Prvenstvu su nastupili još i : Aleksa Nertica i  Emilija Jelesijević.

Foto: Sanja Marić na pobedničkom postolju, Sanja Marić u trci na 200m, Ekipa atletičara/ki AK Tamiš sa trenerom Zoranom Kocićem koja je učestvovala na Državnom Prvenstvu.