AK TAMIŠ U TEMIŠVARU

25 maja je u Temišvaru (Republika Rumunija) održan Atletski miting, koji je okupio nekoliko klubova iz Rumunije Madjarske  i Srbije, sa oko 200 atletičara/ki. Promotivne trke su održane u kategorijama atletskih školica i juniora i seniora, dok su takmičarki karakter imale trke u kategorijama pionira/ki.

Atletski klub Tamiš predvodjen trenerom Zoranom Kocićem nastupio je sa dvoje atletičarai osvojio 2 medalje.

U kategoriji pionira na distanci od 500m Stefan Marić je osvojio zlatnu medalju sa rezultatom 1:26,00.

U kategoriji pionirki Sanja Marić je trčala svoju prvu trku na distanci od 800m i ubedljivo osvojila zlatnu medalju sa sjajnim rezultatom od 2:18.93. Rezultat   Sanje Marić ostvaren u Temišvaru je ujedno najbolji rezultat na 800m u 2019 godini u Srbiji u kategoriji U14, kao i treči rezultat u kategoriji U16, a po važećim tablicama IAAF o vrednovanju rezultata je i najkvalitetniji rezultat ostvaren na takmičenju u Temišvaru u kategoriji U14 u generalnom plasmanu.

Sanja Marić će u vikendu pred nama takmičiti na Prvenstvu Srbije za starije pionirke (600m), koje će se održati u Sremskoj Mitrovici i sa kojeg očekujemo takodje lepe vesti.

 

24 maja u Beogradu na atletskom stadionu na Košutnjaku je u organizaciji Atletskog Saveza Veterana Srbije održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u Atletici za Veterane.

Atletski klub Tamiš je nastupio sa dvojicom atletičara i osvojio 4 medalje.

ptr

Utrci na 100m Sava Živanov je osvojio treće mesto i Bronzanu medalju. Nakon 2 sata od trke na 100m , Sava Živanov je nastupio u trci na 200m i osvojio drugo mesto i srebrnu medalju sa titulom Vicešampiona Srbije u Atletici.

Drugi predstavnik AK Tamiš – Aleksandar Vučković je u trci na 3000m osvojio 4 mesto . U trci Štafeta slobodnih sastava dvojac AK Tamiš Sava Živanov i Aleksandar Vučković je osvojio Zlatnu medalju na distanci 4 x 100m.

Sa sportskim pozdravom,

                (foto Sanja Marić, Stefan Marić i trener Zoran Kocić, foto – Sava Živanov)

                                                                                      Zoran Kocić, trener