АКЦИЈА БРОЈАЊА ЗЕЧЕВА У КИКИНДИ

Кикиндски ловци, радници Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, као и преко 40 ученика петих и шестих разреда Основне школе “Јован Поповић“, учествовало је у акцији бројања зечева, у организацији Ловачког удружења „Кикинда“. Ради се о традиционалној акцији у нашем граду која за циљ има едукацију деце о заштити природе и управљању ловним подручјима.

“Мало се прича о нашој дивљачи које представља богаство нашег подручја, тако да смо претходне године са кикиндским ловцима интензивирали сарању и заједнички организовали акцију вожње бицикала до Млаке, а бројање зечева свакако је наставак добре сарадње. Веома је битно да се деца упозају не само са ловним подручјем, него и да науче како се оно чува“, истакла је Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

У плану су још бројне акције које ће кикиндски ловци спровести заједно са нашим ученицима:

“Заиста ме је одушвео велики број наших ученика који су учествовали у акцији. Имамо преко 40 ђака који су испратили акцију и на тај начин дали мали допринос акцији која има за циљ да се дружимо у природи“, додала је Јелена Крвопић, директорка ОШ “Јован Поповић“.

Акција бројања зечева спроведена је код мотела “Ловац“ на двема локацијама:

“Била је ово јако лепа прилика да се наши ловци друже са децом, да им покажемо локације које смо раније пошумили, да се они друже мађусобно и са нама, да им покажемо карактеристичне пределе за Кикинду, да боље упознају дивљач, али и да дан проведу не користећи рачунаре већ боравећи у природи“, надовезао се Младен Бањац, председник Ловачког удружења “Кикинда“.

Извор: Град Кикинда