АКЦИЈА „СРБОБРАН ЈЕ РОЗЕ“ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ

Како би се скренула пажња на распрострањеност рака дојке и подигла свест о значају превенције и раног откривања, као и на правовремено започињање лечења оболелих особа, у Србобрану је данас, у оквиру традиционалне акције „Октобар – Међународни месец борбе против рака дојке“, организован штанд и акција „Србобран је розе“.

Канцеларија за младе општине Србобран, као организатор промотивне акције, делила је припадницама лепшег пола промотивне материјале о важности редовних превентивних прегледа.

„Желимо да апелујемо на све жене и позовемо их да обаве превентивне прегледе, јер свако откривање промена на време значајно увећава шансе за успешно лечење. Ове године морали смо се одлучити за овај начин обележавања Међународног месеца борбе против рака дојке, а не за масовно окупљање на предавању на ове тему, али ћемо ускоро организовати једно предавање др Снежане Ерцег на Радио Србобрану, које ће наше девојке моћи слушати на радио таласима“, рекла је Милица Зарић, заменица председника општине Србобран. 

Извор: Општина Србобран