AKTIVNE U SVIM SEGMENTIMA LOKALNE ZAJEDNICE

Članice Udruženja žena “Šimanovčanke” ove godine obeležavaju 15 godina postojanja i uspešnog rada, a kako nam je rekla Dušica Milošević predsednica ovog udruženja, sve članice su izuzetno aktivne i ponosne pre svega na svoj humanitarni rad.

“Iako je očuvanje tradicije jedan od prioriteta našeg udruženja, redovno prikupljamo korišćenu garderobu za naše najugroženije sugrađane, koju isporučujemo par puta godišnje i Crvenom krstu Pećinci. Trudimo se da budemo aktivne u svim segmentima lokalne zajednice, pa tako organizujemo književne večeri, izložbeno-prodajne bazare, a aktivne smo svake godine i tokom uskršnjih i božićnih praznika. Naravno ne zaboravljamo ni našu decu u Dnevnom boravku u Subotištu koju posetimo bar jednom godišnje i uručimo im prigodne poklone. Naravno, izuzetno smo aktivne i ponosna sam na sve naše članice, ali mi ne bismo uspele ni približno da se ovako pohvalimo za 15 godina uspešnog rada da nismo imale, tokom svih ovih godina, nesebičnu podršku pećinačke lokalne samouprave i Saveta mesne zajednice Šimanovci, na čemu smo im veoma zahvalne. U cilju očuvanja tradicije našeg kraja, na poklon smo dobile i razboj za tkanje, koji je spreman ali nas je malo omela epidemija, jer nismo mogle da se okupljamo. Polako se vraćamo u normalne tokove, tako da uskoro krećemo i sa tkanjem” – izjavila je Milošević.

Pored humanitarnog rada, Šimanovčanke su poznate među udruženjima po modernim tehnikama slikanja na raznim materijalima i kreativnim štandovima. Po rečima Dušice Milošević, pored dekupaža uvode novu tehniku slikanja peglom i voštanim bojama – Enkaustika, a već na sledećoj izložbi ovog udruženja posetioci će biti u prilici da vide i ove jedinstvene slike.

Izvor: Opština Pećinci