АКТИВНОСТ “ДА НАМ СЕЛА БУДУ БЛИЖА” ГРАДОНАЧЕЛНИК ДАНАС РЕАЛИЗОВАО У ЈАНКОВОМ МОСТУ – НЕПОСРЕДНА КОМУНИКАЦИЈА ДОБАР НАЧИН ЗА БРЖЕ РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА

Градоначелник Симо Салапура са сарадницима посетио је данас Јанков Мост, као седмо насељено место у оквиру трећег циклуса радне активности “Да нам села буду ближа”. Уз градоначелника, састанку с представницима месне заједнице присуствовали су и заменик Саша Сантовац, члан Градског већа Маринел Мендреа, начелница Одељења за привреду Градске управе Јелена Травар Миљевић и руководиоци ЈКП “Чистоћа и зеленило”, ЈКП “Водовод и канализација” и ЈП за урбанизам.

Након састанка, градоначелник је у центру села упознат с проблемом одвођења воде и нивелацијом уличних канала након атмосферских падавина, а обишао је и Јанкову улицу, која је летос добила нову асфалтну подлогу. Већ у току дана приступило се и решавању проблема у вези с прокишњавањем објекта у ком су смештене просторије које користи месна заједница.

Градоначелник је такође истакао значај одржавања објеката који се налазе у јавној својини и говорио о улагањима које град у том смислу реализује.
– Конкретно, просторије месне заједнице и Дома културе већ данас ће обићи екипе које раде предмер и предрачун радова, како се не би дешавало да такви објекти прокишњавају. Ове године смо удвостручили средства намењена одржавању објеката у јавној својини, добили смо и додатна средства за сеоске месне заједнице од Покрајине у износу од 20 милиона динара, средстава града су око 60 милиона, дакле у питању је рекордан износ ове године од око 80 милиона динара за одржавање јавних објеката – рекао је градоначелник и додао да се разговарало и о мобилијару, дечјим игралиштима, чишћењу уличне каналске мреже, асфалтирању улица, изградњи православног храма.

– Залагањем донатора, приватних лица, мештана, средствима града завршили смо још једну фазу изградње храма и то је оно што је, уз асфалтирање Јанкове улице, било планирано да се уради у претходном периоду – резимирао је градоначелник посету Јанковом Мосту.

Председник Савета МЗ Јанков Мост Маринел Пуздреа истиче предности акције “Да нам села буду ближа” и редовних састанака с градоначелником и његовим сарадницима.
– Директан разговор “очи у очи” бољи нам је од слања дописа и других видова комуникације. Од претходне посете асфалтирана је Јанкова улица, и што се тиче асфалтирања у селу, то је овим завршено у потпуности. Присутни су проблеми с инфраструктуром, имамо потребу за санацијом објеката, посебно кровова, а након затварања дивљих депонија, добра је и акција одлагања кабастог отпада и управо су данас у селу контејнери за ту намену, што мештани наравно подржавају – каже Пуздреа.

Извор: Град Зрењанин