„ALADIN“ OTVORIO ZONSKU SMOTRU

Juče je na sceni Kulturnog centra Pećinci počela 62. Zonska smotra scenskog stvaralaštva dece Srema, na kojoj će se tokom dva dana predstaviti 12 predstava dece osnovnoškolskog uzrasta iz 6 sremskih opština.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Pećinci, a svečanom otvaranju prisustvovali su zamenik predsednika opštine Zoran Vojkić, predstavnik opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Maja Došenović, kao i predstavnici kulturnog i javnog života pećinačke opštine.

Na početku programa prisutnima se obratio direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja, koji je podsetio da je ova ustanova petu godinu zaredom domaćin Zonske smotre.

„Drago mi je da se vidimo na našoj sceni po peti put i da zajedno proslavljamo ovaj mali jubilej. Sa ponosom moram da istaknem da je Kulturni centar ušao u zvaničan kalendar smotri dečjeg scenskog stvaralaštva na nivou Vojvodine, a sve to ne bi uspeli da nije podrške Opštine Pećinci koja je svake godine pokrovitelj manifestacije. Ono što, takođe, moram da istaknem to je vidan napredak kada je u pitanju gluma i scensko stvaralaštvo naših najmlađih, što je za našu malu sredinu veliki uspeh. Sekcije naše ustanove nizale su uspehe na brojnim takmičenjima tokom prošle godine, a razvija se i amatersko pozorište. Nadam se da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji, i da ćemo za 5 godina na ovoj istoj sceni proslaviti prvi veliki jubilej“ – rekao je Devrnja.

Direktor Devrnja je na početku programa uručio Opštini Pećinci, u znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju, nagradu koju su mladi pećinački glumci Dramske sekcije pećinačkog KC sa predstavom „Vremeplov“ osvojili u Zvorniku prošle godine, a nagradu je u ime Opštine primio Zoran Vojkić.

Pećinačku opštinu na Smotri su predstavljali članovi Dramske sekcije Kulturnog centra sa predstavom „Aladin“, u režiji Dragane Knežević, kojom je Smotra i otvorena, a tokom jučerašnjeg dana publika i selektor smotre Miljan Vojnović, samostalni stručni saradnik odseka za glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, bili su u prilici da pogledaju još 4 predstave. Danas je na sceni pećinačkog Kulturnog centra na programu još 7 predstava:

ČETVRTAK 11.04.2019.

08.00

OŠ „Heroj Janko Čmelik“ Stara Pazova

„HOTEL PLATAN“

09.30

Dramska sekcija OŠ „Heroj Janko Čmelik“ Stara Pazova

„MUVA“

11.00

Art centar „Hleba i igara“ Stara Pazova

„SO VREDNIJA OD ZLATA“

12.30

OŠ „Sremski front“ Šid

„PRAVO LICE MOJE PORODICE 1 I 2“

14.00

OŠ „Branko Radičević“ Šid

„KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI“

15.30

OŠ „Petar Kočić“ Inđija

„OD ČITANJA SE RASTE“

17.00

Dečija scena Dramskog studija Gradskog pozorišta Ruma

„DECA PAVLOVE ULICE“

Izvor: Opština Pećinci