АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: ХОЋЕ СРБЕ НА СРБЕ

Пошто ни уз огроман притисак великих сила нису успели да сломе председника Вучића да прихвати формирање војске Косова и пошто виде да Срби на Косову и Метохији мисле исто што и њихов председник, власти у Приштини су још једном посегле за насиљем у покушају да присиле Србе да постану део војске коју не желе и не признају, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин коментаришући нова хапшења Срба у Гњилану.

„Ово је неувијена претња којом желе да покажу шта су све спремни да ураде и на северу Косова и Метохије, али и јасан показатељ за шта би користили војску Косова ако би је икада формирали. Зато им и требају Срби у војсци да их користе против Срба“, истакао је Вуолин у саопштењу.

Према његовим речима, ако међународна заједница хоће разговоре, мораће да обузда Приштину и да примора је на спровођење споразума – од формирања Заједнице Српских Општина па до суда за ратне злочине ОВК.

„Сви ухапшени Срби морају бити ослобођени и мора им бити омогућено да се без насиља и претњи бране са слободе“, изјавио је министар Вулин. 

Извор: Танјуг