ALICE IN WONDERBAND: RIKATAKATUR; DA I RE, TELO KAO INSTRUMENT; UKRŠTANJE

Nakon uspešne premijere novog projekta „Rikatakatur“ na festivalu „Hrizantema“ u Subotici, trupa Alice in WonderBand je opet u pokretu: od 9. do 11. novembra „Rikatakatur“ će imati prva izvođenja u inostranstvu u Minhenu, Traunštajnu i Grabenštatu.

Turneja predstave „Da i Re, telo kao instrument“ počinje drugom polovinom novembra. Predstava će 17. 11. u 20.30 h biti izvedena u Beogradu na sceni Kosmodrom, Solunska 24, Dorćolsko narodno pozorište, a 27. 11. u 19 h u Novom Sadu u Novosadskom pozorištu, Jovana Subotića 3-5. U decembru će predstava gostovati u Vršcu, Bečeju, Šapcu i Somboru. Nagrađivana predstava je imala veliki uspeh u zemlji, regionu (Crna Gora, BIH) i inostranstvu (Francuska, Italija, Nemačka, Austrija, Turska). Režiju potpisuje Višnja Obradović, za kostim je zadužen „Lutkart“, a za stajling „Beastic“. Izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.

„Ukrštanje“, zajednički projekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, SOŠO „Milan Petrović“ i UG „Otvoreni krug Novi Sad“ u novembru počinje mini turneju u zoni Novog Sada: 25. 11. će biti u Kulturnom centru Lug (Beočin), a 29. 11. u Vrdniku (Kasina). Inkluzivni projekat donosi vojvođansku muziku izvedenu na potpuno drugačiji način: uz telesne perkusije, inkluzivni ritmički i pevački hor i asistivnu „saundbim“ tehnologiju. U decembru turneja se nastavlja u Kisaču, Sremskim Karlovcima i Novom Sadu. Projekat je podržan od Fondacije Novi Sad 2021 kroz poziv „Publika u fokusu“.