ALICE IN WONDERBAND

Od januara 2019. godine predstava Kiss gostuje u Novom Sadu na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, Pozorišni trg 1. Prvo igranje je 31. januara u 20.30 h.

Predstava gostuje u Hrvatskoj u Kino dvorani POU Samobor, Trg Matice Hrvatske 3, 28. januara u 20 h. U okviru gostovanja u Hrvatskoj biće održana i radionica telesnih perkusija i pevanja Telo kao instrument u organizaciji Udruge Cirkultura iz Samobora.

Kiss je komični akustični mjuzikl. Priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškaraca i žena. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama “Smaka”, Princa, “Bitlsa”, tradicionalnih balkanskih pesama kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo sopstvenim telom i glasom.

Premijerno izvedena na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu 2016. godine, predstava je odigrana preko 50 puta u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, Bosna). Nastupi na festivalima: BELEF, Art Trema Fest, Mauntin mjuzik fest, Milano klaun festival, Festival stranih kultura u Parizu, Barski ljetopis, itd.

 

Trajanje predstave: sat vremena.

Rediteljka: Višnja Obradović

Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški

Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand

Dizajn zvuka: Goran Vujičin

Kostimografkinja: Nataša Jovičić / Lutkart

Frizure: Budislav Vlajkov / Beastic

Produkcija: Otvoreni krug Novi Sad

 

KRITIKA

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“

Peter Kes, pozorišni kritičar, „Zidojče cajtung“

 

Višnja Obradović je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa, komedije del arte. Odigrala brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za razne predstave i bila 3 godine docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Trupa Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom telesnih perkusija (body percussion), u kojoj je telo ritmički instrument. U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, pokretom, cirkusom.

NAGRADE

– Specijalna plaketa za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza na XXI Art Trema Festu u Rumi

– Specijalna nagrada za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak, VIII Internacionalni festival alternativnog teatra Gest u Sečnju

– Nagrada za najbolju glumicu na VIII Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, Ana Vrbaški