АЛИСА ОБИШЛА ТРИ НАЈВЕЋА НАСЕЉА ПЕЋИНАЧКЕ ОПШТИНЕ

Најмлађи у три највећа насеља пећиначке општине имали су прилику да током јуна погледају представу за децу „Алиса у земљи чуда“ рађену у продукцији Културног центра под покровитељством Општине Пећинци. Представа је у сарадњи са месним заједницама и основним школама 7. јуна репризно изведена у сали пећиначког КЦ, 14. јуна у сали Дома културе у Шимановцима и 21. јуна у сали Основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову.

У представи коју су режирали Бојан Наић и Јелена Недељковић играју млађи чланови Драмске секције централне установе културе у општини Пећинци која броји око четрдесеторо малишана основношколског узраста са територије општине.

Вршилац дужности директора КЦП Слободан Станковић истакао је да је представа изведена у оквиру пројекта „Дечије културно лето“ који је последњих година изазвао велико интересовање деце за оваквим активностима.

„Драмска секција у нашој установи је једна од бројнијих, а током ове школске године часове глуме похађале су групе у Пећинцима и Шимановцима. Са њима су радили стручни сарадници у области сценског стваралаштва који су током децембра имали прилику да стекну основна теоријска и практична знања када је у питању дечије сценско стваралаштво“ – рекао је Станковић, и додао да ће се упис нових полазника у драмску секцију вршити током септембра ове године.

Руководилац секције Бојан Наић истакао је да је интересовање деце за бављењем сценским стваралаштвом на завидном нивоу.

„Као крајњи резултат рада на крају ове школске године успели смо да изнедримо представу која је изведена у оквиру такмичарског фестивала. Деца су имала прилику да стекну глумачко искуство и имају јавни наступ на извођењима у Пећинцима, Шимановцима и Купинову. Поред основних знања у области сценског стваралаштва, посебну пажњу посветили смо стицању самопоуздања код сваког полазника што је и крајњи циљ бављења овом врстом креативног изражавања “ – казао је Наић.

Поред Наића, са децом ради и Јелена Недељковић која је била задужена и за сценографију у овој представи.

„Радује ме чињеница што се сваке недеље окупљамо како бисмо се креативно изразили на даскама које живот значе и што као компактна група утичемо на то да се што већи број деце бави сценским стваралаштвом. Сигурна сам да ће деци ова врста искуства итекако значити у бављењу било ког посла“ – рекла је Недељковић.

За музички део представе била је задужена музичка уметница – диригенткиња Бојана Радивојевић из Брестача. Аутори представе су за ову представу на Зонској смотри дечијег сценког стваралаштва у Пећинцима одржаној крајем априла освојили награду за иновативан приступ класичној бајци, док су сви чланови секције награђени за колективну глумачку игру.

Извор: Општина Пећинци