„AMAZING AMAZON OF EUROPE”- ПРОМОТИВНА ВОЖЊА ДУЖ ВЕЛИКОГ БАЧКОГ КАНАЛА

Град Сомбор заједно са пројектним партнерима из земаља Дунавског слива учествује у Пројекту „RESPONSIBLE GREEN DESTINATION AMAZON OF EUROPE” који се реализује у оквиру Дунавског транснационалног програма.

Сврха пројекта „Amazing Amazon of Europe” је надоградња бициклистичке стазе „ Amazon of Europe “ и побољшање подручја у смислу одрживог туризма, развијањем заједничких стратегија, ИТ решења и интеракција у учењу на знатно ширем нивоу од посматране дестинације. „Amazing Amazon of Europe” донеће могућност одрживог развоја приликом управљања разноликошћу природног и културног наслеђа овог подручја, истовремено омогућавајући јединствена искуства међународним посетиоцима.

У циљу промоције пројекта и бициклизма, у недељу, 19. јуна, организована је вожња бициклом дуж Великог бачког канала до железничког моста. Учествовали су бициклисти из неколико удружења, представници Градске управе, грађани, међу којима су били и најмлађи, који су такође успешно савладали целу трасу. Уз вожњу и дружење, учесници су упознати са свим активностима везаним за пројекат, а треба напоменути и да Град Сомбор има велики број како професионалних, тако и рекреативних бициклиста, који се радо одазову сваком догађају.

Укупно трајање овог пројекта је 30 месеци, од 01. јула 2020. до 31.12.2022. године. Укупна вредност пројекта је 2.411.290,00 евра, а буџет Града Сомбора у пројекту је 106.480,00 евра.

Извор: Град Сомбор