АМБАСАДА СРБИЈЕ У ЗАГРЕБУ И ОПШТИНА ИНЂИЈА ОРГАНИЗОВАЛИ ПРОМОЦИЈУ СРЕМСКИХ ВИНАРИЈА

Амбасада Републике Србије у Загребу организовала је у сарадњи са Општином Инђија промоцију сремских винарија на којој су присуствовали представници дипломатског кора, политичког и привредног живота Хрватске. Присутни гости имали су прилике да пробају производе пет сремских винарија, али и специјалитете из овог дела Србије.

Домаћин овог скупа, амбасадорка Републике Србије у Републици Хрватској Њ. Е. Мира Николић, у свом уводном обраћању изразила је захвалност Општини Инђија на прихватању иницијатове да се у Загребу промовишу српска вина, као и власницима пет винарија, који су представили своје производе. Истакла је да је традиција узгајања винове лозе и производње вина у Србији дуга, али указала да се времена мењају и да је желела да представи загребачкој публици нова и висококвалитетна вина из Србије.

Званицама се обратио и председник општине Инђија Владимир Гак који се на почетку захвалио амбасадорки на указаном поверењу за организацију заједничког догађаја. Представљајући успехе локалне самоуправе забележене у последње две године, Гак је као најважније истакао потписивање 9 нових инвестиција које ниједна општина у Србији није постигла. Због тога, како је навео, стопа незапослености у Инђији константном пада и тренутно је 4.2 процента.

Прилику да пред амбасадорима држава Европске уније, Русије, Латинске Америке, суседних земаља, представника Министарства пољопривреде Р. Хрватске, града Загреба и великог броја пословних људи који се баве увозом и дистрибуцијом вина и алкохолних пића изложе своја вина, имале су винарије Vista Hills, Стојановић, Мачков подрум, Милановић и Дангуба.

Извор : Општина Инђија