АМБАСАДОР БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je амбасадора Босне и Херцеговине у Србији Њ.Е. Лазара Миркића и пожелео му срдачну добродошлицу.

Амбасадор Миркић је изразио задовољство због прве званичне посете Градској кући и захвалио се Граду и градоначелнику лично, на указаној части и прилици да Босна и Херцеговина буде земља партнер прошогодишњег Пољопривредног сајма у Новом Саду, где се представило 28 компанија које се баве пољопривредном производњом, опремом и прерадом хране. Он је истакао да је тај гест имао добар одјек у Босни и Херцеговини и да је дао прилику привредницима из земаља региона да се умреже.

Саговорници су се сложили да су Србија и Босна и Херцеговина природни партнери и да је важно неговање добрих односа, међусобно пружање подршке и повезивање ради реализације озбиљних пословних подухвата.

Амбасадор је градоначелнику упутио честитке поводом освојених кандидатура за Европску престоницу културе 2021. године и Омладинску престоницу Европе 2019. године и указао на важност тих титула за читав регион. Градоначелник се захвалио и нагласио да је веома поносан што је Нови Сад 2016. године остварио обе кандидатуре које представљају велику развојну шансу за град.

Он је упознао амбасадора са десетогодишњим процесом, од идеје до добијања кандидатуре за Европску престоницу културе 2021. године и указао на бенефите, који се пре свега односе на подизање препознатљивости Града као центра културе у Србији, али и на подизање партиципативности Новосађана, када је у питању култура и друштвени живот.

Градоначелник је додао да је тим који који реализује пројекат „Нови Сад 2021“ своје знање и искуство ставио на располагање Бањалуци и да том граду пружа помоћ и подршку да 2024. године успешно спроведе процес кандидатуре.

Градоначелник Милош Вучевић је на крају закључио да грађани из свих делова Босне и Херцеговине могу да рачунају на искрено пријатељство Града Новог Сада и позвао амбасадора Лазара Миркића да 25. новембра буде гост Града, на прослави којом се обележава дан присаједињења Војводине Србији.