АМБАСАДОР КИПРА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Кипра у Србији Њ. Е. Константиноса Елиадеса и том приликом пожелео му срдачну добродошлицу. На састанку одржаном у Градској кући они су разговарали о могућој сарадњи у областима културе, туризма, образовања и спорта.

Саговорници су се сложили да је традиционално добар однос Србије и Кипра идеална платформа за реализацију конкретних пројеката на нивоу локалних самоуправа. Градоначелник Вучевић изразио је посебну захвалност Кипру на пoдршци кojу oвa зeмљa пружa oчувaњу интeгритeтa Србиje пo питaњу Кoсoвa.

Такође они су оценили и да је велики значај титула Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе за даљи развој Новог Сада, али и Србије с обзиром на национални значај наведених пројеката који ће произвести дугорочне, повољне последице. Новосадски градоначелник пожелео је много среће кипарском граду Велика Никозија, али и осталима који су у ужем избору за Омладинску престоницу Европе за 2021. годину. Он је нагласио да је Новом Саду припала част да буде домаћин церемоније проглашења нове Омладинске престонице, указавши на значај укључивања омладинских организација у важне друштвене процесе.

На састанку у Градској кућу, градоначелник и амбасадор изразили су спремност за успостављање будуће формалне сарадње између градова Никозије и Новог Сада у обостраном интересу, а све на темељу добрих односа Кипра и Србије.