ANIMIRANE EZOPOVE BASNE ZA DECU OŠTEĆENOG SLUHA U novosadskom studiju Kraftkor u toku je produkcija animiranog 3D serijala „Malo životinjsko carstvo“.

U pitanju je inkluzivni serijal čiju osnovu čine dvanaest animiranih epizoda zasnovanih na Ezopovim basnama koje su adaptirane i prilagođene potrebama dece 21. veka i koji mogu zajedno da prate deca oštećenog sluha i deca sa zdravim sluhom.

Jezik kojima junaci komuniciraju je savremen, a naravoučenija su po suštini i smislu ostala ista. Izmišljena je predistorija događaja opisanih u basnama i uvećane su simpatične zgode junaka ali su junaci zadržali izvorne karaktere.

Basne, civilizacijski gledano, imaju edukativnu ulogu. Odnosi među likovima, događaji i naravoučenija pružaju vrlo janse pouke koje za cilj imaju socijalizaciju najmalađih članova društva.

Reditelj serijala je Nikola Spasić, autor scenarija je Milanka Gvoić koji su ujedno i producenti serijala. Dizajner produkcije i 3D modelar je Marko Šovljanski, ilustrator je Dragana Radanović a animator Leon Aksin.

Projekat nastaje u saradnji sa Savezom gluvih i nagluvih Vojvodine. Razvoj projekta je počeo u drugoj polovini 2016.te godine a finalne epizode planirane su za prvu polovinu 2019.te godine.

Izvor: Srbija vesti

Ostavite odgovor