АНСАМБЛ ВИЛА ОДРЖАО ГАЛА КОНЦЕРТ

Први јунски дан у Новом Саду био је украшен младошћу и лепотом: музичари, певачи и играчи Фолклорног ансамбла Вила уприличили су велики концерт на Спенсу. Пуна два сата је све прштало од енергије и покрета.

Видели смо мноштво разноликих народних ношњи, провели су нас песмом и игром кроз разне етнокореолошке области од севера до југа и од истока до запада, а најслађи су били мали вилењаци. Дивили смо се војвођанским уштирканим сукњама, везеним кецељама из источне Србије, украсима на глави из косовског Поморавља а публика је сваку нумеру подржала аплаузима.

 

Наступили су и солиста гајдаш (уз матуранта Андреја Јанку који у оркестру свира гајде, а о коме је наш портал већ писао), затим гуслар, хор Змај Јовине гимназије, женска певачка група. Очарала нас је кореографија за игре из Бачке под називом ивањско цвеће а жикино коло беше стилизована балетска нумера.

Не бисмо да знамо како се организује концерт са тако бројним ансамблом, али се надамо да нико од учесника није дехидрирао на врућини, те да ће следећи концерт ипак бити у климатизованој сали позоришта јер КУД Вила то заслужује.

 

Текст и фотографије: В. Раонић