АП ВОЈВОДИНА ПО ДРУГИ ПУТ ДОМАЋИН АЕР-ОВЕ ЛЕТЊЕ АКАДЕМИЈЕ

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и генерални секретар Скупштине европских регија Метју Мори, потписали су данас Споразум између Скупштине европских региoнa и Аутономне покрајине Војводине – региона који ће бити домаћин АЕР Летње академије за 2019. годину.
Споразум утврђује активности региона домаћина АЕР Летње академије и обухвата све аспекте задужења региона домаћина са Секретаријатом АЕР-а и Организационим одбором Летње академије који је задужен је за праћење и координацију догађаја.

Секретар Бјелић, подсетио је да је АП Војводина по други пут регион домаћин Летњој академији која се одржава у организацији Скупштине европских региона.
„ Изузетно је задовољство што смо поново домаћин манифестацији која пре свега окупља и повезује младе људе из региона и што је Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, носилац овогодишњег пројекта који ће бити у знаку повезивања активности Летње академије и Града Новог Сада као носиоца титуле Европска престоница младих 2019. и Европска престоница културе 2021.“ поручио је Бјелић.

Летња академија се традиционално одржава током летњих месеци. На састанку је било речи о предлогу да се овогодишња манифестација одржи почетком јула. Процењује се да ће ове године академија окупити више од 150 младих између 18 и 30 година који су активни у раду са младима на регионалном нивоу (из регија чланица АЕР-а), те бројне изабране регионалне политичаре.

Домаћин Летње академије за за 2020. годину је град Амијен (Француска) који је такође Европска престоница младих те године.