По температури ваздуха и мирисима који су се ширили градом, многи би помислили да је почетак јула и да су по среди Апатинске рибарске вечери. Најбољи кувари рибље чорбе и паприкаша у Војводини, ове суботе на Тргу Николе Тесле надметали су се за признање најбољег. Поред такмичарског дела, кувао се и велики котлић са 300 порција паприкаша који се бесплатно уз претходно резервисан ваучер могао дегустирати. Да амбијент буде прави аласки, побринули су се тамбурашки оркестри „Дунавски бисери“ и „Банда дрвена“.
Апатинци су се још једном показали као добри домаћини, али и као најбољи кувари. На манифестацији „Златни котлић Војводине 2024.“ Предраг Ловрић освојио је прво место у кувању рибље чорбе, док је Немања Иванчић понео титулу најбољег кувара рибљег паприкаша. Овим победама, Апатинци су још једном потврдили да су ненадмашни у припреми овог рибљег специјалитета!
Ова престижна туристичко-гастрономска манифестација окупила је најбоље куваре из Војводине, а награде у две категорије уручио је др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам. Апатинац Предраг Ловрић понео је титулу најбољег кувара рибље чорбе, док су у истој категорији друго и треће место освојили Душан Лукин из Кикинде и Стеван Божић из Бачке Паланке. У категорији рибљег паприкаша, поред Апатинца Немање Иванчића на првом месту, Дејан Петковић из Српског Милетића освојио је друго, а Милош Ракас из Пригревице треће место.
Извор: Општина Апатин