АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ ОВОГ ВИКЕНДА НА КУПУ ШАМПИОНА У ПОРТУГАЛИЈИ

Историјски успех направили су сениори Атлетског клуба Апатин пласманом на куп шампиона који ће се овог викенда одржати у Португалији. Тим поводом, атлетичаре је данас у „Плавој“ сали општине Апатин угостила председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим сарадницима.

АК Апатин данас путује у Португалију где ће у недељу 06. фебруара бити одржано 57. Куп европских шампиона у мушкој конкуренцији, као и 39. издање за жене. Наш клуб ће бити тамо и браниће боје Републике Србије и представљаће општину Апатин у конкуренцији 31 клуба из 20 европских земаља, где ће на „црти“ у трци од 10 км бити 120 најјачих тркача, те је велика част што ћемо се појавити тамо, рекао је овом приликом председник АП Апатин Горан Чегар.

Горан Чегар се испред клуба захвалио општини Апатин која је помогла финансијски да се плати пут како би наши атлетичари отпутовали у Португалију.

Медијима се након пријема апатинских атлетичара обратио и секретар спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко.

Веома ми је драго због овог успеха и што ће момци да стоје раме уз раме са атлетичарима који су учествовали на олимпијским играма, европским и светским првенствима. То је само довољан показатељ колики је ово успех и њима сасвим довољан мотив. Ја могу да кажем испред спортског савеза да ћемо и даље максимално пратити и подржавати успехе свих наших клубова како екипних, тако и појединачних спортова. Ово је један леп увод у ову такмичарску годину, како Атлетског клуба, тако и генерално спорта у Апатину и надам се да ћемо се више пута у будуће налазити овде сличним поводом, рекао је Радомир Радујко.

Извор: Општина Апатин