АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК 22. „ДАНА ВИНА У ИЂОШУ“ УДРУЖЕЊЕ „ТАРАШКИ ВИНОГРАДИ“

Удружење винара и виноградара „Шасла“ данас је у Иђошу организовало централну манифестацију традиционалних „Дана вина“, који су у овом селу одржани 22. пут. Овога пута, стигао је рекордан број узорака свих сорти вина, укупно 225, а апсолутни победник је црвено вино мерло, Удружења „Тарашки виногради“ из Тараша:

-Победили смо са вином мерло, које је настало као производ великог труда целог нашег удружења. Последњих пет година веома озбиљно приступамо прављењу вина и то смо подигли на један виши ниво – каже Саша Толмач, из Удружења виноградара „Тарашки виногради”.

Градски и месни победник овогодишњих „Дана вина“ је Удружење виноградара и винара „Шасла“:

-Победили смо са розе вином, које је настало купажом мерлоа и кабернеа. Наше удружење од самог настанка има своје вино, које презентујемо на различитим манифестацијама. Као домаћини смо веома задовољни овогодишњом манифестацијом, посебно зато што је био рекордан број узорака – рекао је Марко Миркоњ, председник „Шасле“.

Догађају у Иђошу присуствовао је и градоначелник Никола Лукач са сарадницима који је потврдио да ће локална самоуправа и у наредном периоду подржавати ову манифестацију, али и уопштено пољопривреднике и винаре:

-Издвојићемо средства из градског буџета, како бисмо им помогли да производе још боље вино и да се одржи традиција производње квалитетних вина на овом подручју – рекао је Лукач.
 Извор: Град Кикинда