ARENA POBEDNIK TURNIRA GRADA SUBOTICE

U sporrtskom centru u Prvomajskoj ulici održan je Turnir grada Subotice u organizaciji Sportskog saveza Subotice a u sklopu Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“  koju organizuje medijska kuća RTS u znak sećanja na poginule tokom NATO bombardovanja zgrade RTS-a, navodi  subotica.info.

Pobednik turnira je ekipa Arena koja je u finalu sa 4:1 savladala rvački klub Spartak. Učestvovalo je ukupno osam ekipa a takmičenje se odvijalo po Kup sistemu.Pobednička ekipa predstavljaće grad Suboticu na završnom turniru 2iGrajmo za 16″ koji će se održati u Beogradu 6. i 7. aprila uz učešće pobednika osam gradova koji su podeljeni u dve grupe. Subotica se nalazi u grupi sa Šapcom, Požarevcom i Kragujevcom. U prvoj utakmici Arena pobednik današnjeg takmičenja koji će predstavljati Suboticu sastaće se sa pobednikom iz Šapca.

Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković zahvalio se ekipama na učešću –  Rado smo i ove godine prihvatili da budemo domaćin ovakvog turnira i da Subotica ima svog predstavnika na turniru koji se preko sporta i druženja priseća na postradale radnike RTS-a tokom NATO bombardovanja. Učešće je bilo besplatno i drago mi je da se odazvao ovako veliki broj ekipa. Ovo je bila prilika da se kroz sport i druženje prisetimo poginulih ljudi zaposlenih u RTS-u u nadi da se ovakva tragedija nikada više ne ponovi. Zahvalio bih se JKP Stadion što su nam ustupili teren, sudijskoj organizaciji Gradskog fudbalskog saveza kao i pojedincima koji su izdvojili svoje slobodno vreme i pomogli nam da organizujemo ovaj turnir. 

Gosti na turniru su bili i predstavnici organizacionog odbora Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ koji su ispratili sve utakmice. Svetozar Stanković je urućio pobednički pehar predstavniku ekipe Arena i poželeo im puno sreće u Beogradu.- Radio televizija Srbije dvadeset godina organizuje memorijalni turnir za naše postradale kolege. Od pre četiri godine pored fudbala imamo i turnire u basketu, stonom tenisu, elektronskoj PES igri. Pre sedam godina porodice nastradalih izašle su idejom da se i u drugim gradovima organizuje memorijalni turnir a ove godine na se u većem broju priključuje i dijaspora. Zahvalio bih se Sportskom savezu Subotice koji je uspešno organizovao današnji turnir i sa kojim su još jednom dokazali da je Subotica grad Sportova. 

Rezultati utakmica:

    Četrvtfinala: Daraboš Nova – Q Bar 0:4, Elektrodistribucija – Arena 6:7- 4:4 (posle penala), Rvački klub Spartak – Full feel 4:3, Fudbalske sudije – Ravel 1:4.

    Polufinale: Q Bar – Rvački klub Spartak 2:3, Arena – Ravel 4:2.

    Finale: Rvački klub Spartak – Arena 1:4.

Izvor: subotica.info