АРСЕНАЛ ГАСНОГ ОРУЖЈА МЕЂУ КУРИРСКИМ ПОШИЉКАМА

Цариници су 8. марта 2018. године приликом контроле пошиљака пристиглих из Суботице, у магацину курирске службе на периферији Београда, открили и запленили арсенал гасног оружја и пратеће опреме.

У пакетима истог пошиљаоца из Суботице пронађено је 13 пушака и један пиштољ „Air Soft Gun“, 12 пластичних бомби, два паковања муниције за гасно оружје, маске, прслук и три кациге, без било какве пратеће документације.

Како се ради о гасном оружју страног порекла, очигледно трговачког карактера, оно ће бити привремено задржано до окончања поступка пред надлежним судом. Познато је да се ово наоружање минималним преправкама може претворити у конвенционално, те стога представља озбиљну безбедносну претњу.    

Подсећамо на највећу прошлогодишњу заплену гасног и ваздушног оружја, која се десила 21. априла на Градини, када је заплењено 80 ваздушних пушака расклопљених на цеви и кундаке, 10 гасних пиштоља, 70 оптичких нишана и 4.000 комада муниције, сакривених у камиону, који је из Турске ка Црној Гори возио кондиторске производе.

Извор: Управа царина Републике Србије