АРТ ТЕМА ФЕСТ ОТВОРЕН ИЗЛОЖБОМ О ЦЕЦИ БОЈКОВИЋ

Светлана Бојковић „Уметност глуме или трагање за истином“, назив је изложбе посвећене познатој глумици Светлани Цеци Бојковић која је отворена 24. септембра у Завичајном музеју Рума, а чији је аутор др Зоран Максимовић, директор Позоришног музеја Војводине.

Бранислава Коњевић, директорица Завичајног музеја Рума је изразила задовољство што је ова изложба 23. Трема феста, који је прославио Руму у позоришној уметности, управо отворена у Завичајном музеју.

Др Зоран Максимовић аутор изложбе, је указао да је она настала поводом 50. година уметничког рада Светлане Бојковић и поводом награде за животно дело за заслуге у позоришној уметности коју је добила од Стеријиног позорја.

То је највиша Стеријина награда и Позоришни музеј и Стеријино позорије су тим поводом приредили ову изложбу 2019. године.

„Част али и одговорност су били да радим изложбу једне овако велике уметнице. Заиста смо добро сарађивали. Изложба је подељена и говори о њеном позоришном опусу, раду на ТВ, филмском опусу и радио драмама којих је имала чак 76“, рекао је Максимовић.

Он је подсетио да је Цеца Бојковић за пет деценија рада добила исто толико признања и награда.

Изложба је први пут представљена прошле године на Стеријином позорју, а била је и на Палићком фестивалу и у Вршцу, а сада у Руми.

Координатор пројекта Арт Трема Феста Золтан Фридман је указао да је жеља овогодишњег фестивала да пружи публици добре вибрације са сцене, али ипак уз поштовање свих превентивних мера везаних за корона вирус. Зато је и на изложбу улазио ограничен број посетилаца, у више наврата, а тако је било и на представи. Публици су дељене и маске са знаком Арт Трема Феста.

Извор: Општина Рума