АШАЊА ИГРАЛА ЗА КОСМЕТ

Протеклог викенда у Ашањи је одржана трећа хуманитарна акција „Играј за Космет“, током које се велики број мештана и учесника из околних насеља такмичио у стоном фудбалу и пикаду. Од средстава прикупљених од уписнина и котизација за такмичење, као и од добровољних прилога сакупљено је укупно 105 хиљада динара, који ће, по речима организатора, бити уплаћени у добротворне сврхе.

Савет месне заједнице Ашања свесрдно је подржао ову акцију, а председнику Савета Милану Балабану, уручена је Захвалница за хуманост и добро дело исказано према социјално-угроженим породицама, институцијама и цркви на Косову и Метохији.

Како нам је рекао домаћин и организатор Марјан Поповић из Ашање основни циљ хуманитарне акције је да се материјално и морално подржи српски народ, наше светиње на Косову и Метохији, али и народне кухиње.

„Хуманитарна организација „Сви за Космет“ почела је са радом 2008. године. Организација је настала као независна асоцијација студената. Са људима из организације „Сви са Космет“ упознали смо се пре неколико година на спортским приредбама и од тада редовно учествујемо у њиховим акцијама. Већ трећу годину заредом, у Ашањи организујемо турнире у стоном фудбалу и пикаду, где се прикупљења новчана средства преусмеравају у добротворне сврхе. Све наше акције су транспарентне и под благословом“ – рекао је Поповић.

Поред такмичења и доброг дружења, за све учеснике хуманитарне акције Месна заједница Ашања припремила је традиционални ловачки паприкаш.

Извор: Општина Пећинци