ATINSKE ATLETSKE IGRE

18. maja u Vršcu su u organizaciji Atletskog kluba – Atina, održane šeste po redu Atinske Atletske igre. Takmičenje je razvojnog karaktera, okupilo je 5 atletska kluba iz Južnog Banata, a ispred rezultatskih ostvarenja akcenat je stavljen na promociju Atletskog sporta.

Atletski klub Tamiš je predvodjen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao sa 12 atletičara/ki i osvojio je ukuno 13 medalja.Utrci najmladjih devojcica (2013) Iva Branisavljević je osvojila Bronzanu medalju na deonici od 50m.

Kod dečaka u istom godištu i na istoj deonici takodje Bronzanu medalju je osvojio Marko Branisavljević.

Kod devojčica 2012 godišta Nikolina Radovanović je osvojila 2 zlatne medalje u trci na 50m i 200m.U trci Dečaka 2010 godišta Vuk Mimić je osvojio 2 zlatne medalje, i to na deonicama od 50m i 200m, dok je Aleksa Radovanović  na deonici od 50m osvojio Bronzanu medalju, a na deonici od 200m Srebrnu medalju.

Kod pionirki u kategoriji U14 ponovo je bila sjajna Sanja Marić koja je osvojila 2 zlatne medalje i to na deonicama od 60m (8.40) i 300m (43,38) istrčavši na obe deonice lične rekorde. Rezultat Sanje Marić na 300m je ujedno od strane organizatora proglašen za najbolji u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji.

Kod pionira U14, Aleksa Nertica je osvojio 2 srebrne medalje i to na 60m i 300m.

U trci pionirki U16, Anja Marić je bila odlična na deonici od 300m i osvojila je Bronzanu medalju..

Za AK Tamiš su još nastupili i : Hana Stojmenović, Teodora Dubonjac, Milica Knežević,Nikola Branisavljević, i Olga Lisicin.

 

21 maja u Opovu je održana tradicionalna Ulična trka.Organizator je bio Atletski klub –Spartak, i Opština Opovo.

Atletski klub Tamiš je nastupio sa 11 atletičara/ki koji su osvojili 7 medalja.

U trci atletskih skola na deonici od 200m Nina Radovanović je osvojila Srebrnu medalju.

Kod dečaka na deonici od 300m (atletske škole) Vuk Mimić je osvojio Srebrnu medalju dok je Aleksa Radovanović osvojio Bronazanu medalju.

Stefan Marić je u trci na 500m osvojio Zlatnu medalju.

U trci pionira na 500m , Danilo Lazić je osvojio Srebrnu medalju.

U kategoriji U14, Sanja Marić je na deonici od 600m ubedljivo osvojila Zlatnu medalju, dok je kod dečaka na istoj deonici Aleksa Nertica osvojio Srebrnu medalju. Za AK Tamiš su još nastupili : Olga Lisicin, Teodora Dubonjac i Anja Marić, i Anja Mimić.