ATLETIČARI PANČEVAČKOG DINAMA BLISTALI I U KROSU

U subotu 23. oktobra, u Somboru je održano Prvenstvo Srbije u krosu, a atletičari pančevačkog Dinama ponovo su blistali, navodi 013info.

Sanja Marić kao što smo i najavili nastupila je u trci pionirki na 1500m u najjačoj konkurenciji na krosu Srbije i osvojila je bronzanu medalju.

– Jako teška trka, na izuzetno teškoj stazi i u disciplini koja nije njena prioritetna disciplina pokazala nam je kakav je borac Sanja. Trku je izgubija od sjajnih devojčica iz Novog Pazara kojim je to glavna disciplina ali je bila dostojni protivnik. Prezadovoljan sam nastupom Sanje Marić, rekao nam je trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Zlatnu medalju osvojili su i naši mlađi juniori u ekipnom plasmanu u trci na 5000m.

– Svi najbolji mlađi juniori nastupili su u ovoj trci a naši atletičari su sjajnim nastupom osvojili zlatnu medalju. Sastav ekipe je bio Strahinja Stevšić, Luka Gligorić i Andreja Božanić. To je još jedan u nizu pehara koji su naši atletičari osvojili na krosu Srbije, objasnio nam je Cvetkoski

Za mlađe uzrasne kategorije koji još uvek nemaju pravo nastupa na krosu Srbije održano je finale krosa RTS-a. I tu su osvojene dve medalje.

Ksenija Mrkela je ponovo osvojila zlatnu medalju na 600m.

– Od samog starta trke izdvojila se i ubedljivo pobedila sve svoje protivnike. Kakav motiv je imala posle jedinog poraza proteklog vikenda, zbog lošeg starta, videlo se od početka trke tako da nije svojim protivnicima dala nikakvu šansu, rekao je Cvetkoski.

Drugu medalju za AK Dinamo osvojila je Dunja Atanacković u trci na 800m u kojoj je bila bronzana. Dunja je na svom atletskom početku tako da se od nje tek očekuju odlični rezultati. Uspešan nastup imala je i Jana Grujić koja je osvojila diplomu za 6. mesto u trci na 600m.

Odličan nastup atletičara pančevačkog „Dinama“.

– Moram istaći da sam prezadovoljan nastupom svojih takmičara koji su naporno radili,  trenirali i na samom takmičenju zasluženo dobili nagradu za svoj trud. Velika zahvalnost prof.Marjanu Lukiću koji je odlično pripremio Luku Gligorića, kazao je Cvetkoski.

Izvor: 013info