ATLETSKI KLUBOVI ZAJEDNO DO CILJA Zimske atletske pripreme 2023.

Početak ove godine u pančevačkoj atletici obeležile su zajedničke pripreme Atletskih klubova „Tamiš“ i „Panonija“ i „Vrbaškog atletskog kluba“ iz Vrbasa ali i Karate kluba „Budućnost“ iz Alibunara. Oko 50 mladih sportista je tako bilo smešteno od 8 do 15 januara na Devojačkom bunaru u hotelu „Plava dama“ koji osim toplih soba i dobre hrane nudi i sportske terene.

Staze na Devojačkom bunaru pružaju sve uslove za podizanje nivoa kondicije, dobar vazduh, mekane peščane puteve ali i uzbrdice i predele za popodnevnu šetnju.Trener „Tamiša“ Zoran Kocić ističe da su uslovi za pripreme na ovoj lokaciji idealni za atletičare i da je ovo mesto raj za pripreme. Sličnog mišljenja je i Samanta Tot, trener iz Vrbasa, koja je zadovoljna uslovima i kvalitetom treninga. Saša Stojilović ispred „Panonije“ napominje da će ova tri vojvođanska kluba i u 2023. godini nastavljaju saradnju i druženje kroz organizaciju zajedničkih takmičenja i prolećnih priprema.

Atletičari su imali dva treninga dnevno a osim toga su proglašeni najbolji za najuredniju sobu, organizovano je takmičenje „Ja imam talenat“ kao i doček Pravoslavne nove godine uz valiki vatromet koji je priredio jedan od roditelja iz AK „Tamiš“.

U subotu 14.01.2023. je organizovano i veliko takmičenje na poligonu spretnosti i trka na 200m gde su najbolji nagradjeni Diplomama i medaljama. Na kraju su svi zadovoljni i puni snage krenuli put kuće a spremne atletičare već naredng vikenda očekuje Prvenstvo Beograda za mlađe pionire gde će upisati prve rezultate nakon ovih priprema.