АТЛЕТСКИ СТАДИОН ПОСЛЕ ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ БИЋЕ ПРИВЕДЕН НАМЕНИ

Кикинду је данас посетио директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић. Након разговора са градоначелником Николом Лукачем у његовом кабинету заједно са представницима града, Спортског савеза и СЦ “Језеро” Бранковић је обишао Атлетски стадион.

-На позив мог пријатеља Николе Лукача дошао сам у Кикинду. Атлетски стадион чека већ 40 година да буде завршен и приведен намени. Циљ моје посете је да видимо шта можемо да урадимо да Кикинђани добију модеран објекат који ће служити свима – рекао је Слободан Бранковић.

Градоначелник Лукач истакао је да ће Кикинда, као град спорта подржати све добре пројекте и иницијативе.

-Циљ нам је да нашим спортистима и талентованој деци обезбедимо што боље услове за тренирање јер ће они донети добре резултате. Надам се да ћемо заједнички са Атлетским савезом Србије, Владом Србије, надлежним Министартсвом, Спортским савезом пронаћи најбоље решење да стадион приведемо намени – прецизирао је Лукач.

Јелена Бакић, председница Спортског савеза Кикинде истакла је добре резулатат који постижу чланови атлетских клубова.

-Иако нису имали одговарајуће услове многи атлетичари прославили су име града. Драго ми је што се после четири деценије покреће ово питање јер је важно да наши спортисти имају најбоље услове за тренирање – напоменула је Јелена Бакић.

Дејан Пудар, директор СЦ “Језеро” додао је да је Атлетски стадион један од најзначајних терена и да ће реконструкција стадиона означити реконструкцију комплетног комплекса.

Извор: Град Кикинда