АУТОМОБИЛ ПРЕПУН ПАРФЕМА И КОЗМЕТИКЕ

Цариници су у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Хоргош, привремено задржали скоро 400 парфема и готово 700 разних козметичких призвода.

Прекршај је откривен на излазу из земље када је на преглед стигао „Мерцедес“ немачких регистарских ознака којим је управљао 47-годишњи српски држављанин ромске националности из Косовске Митровице, који се из Аде запутио у Немачку.

Возач је рекао да нема ништа да пријави за контролу, али како се унутрашњост аутомобила није могла видети због затамњених стакала, цариници су се одлучили за  детаљан преглед.

Убрзо је утврђено да је аутомобил препун парфема и козметике.

Чим су отворили гепек, цариници су угледали прегршт парфема и шминке која се налазила у пртљажнику, у коферима путника, али и на задњем седишту аутомобила, где је била прекривена другим стварима.

Реч је о великој количини парфема и разних, углавном декоративних, козметичких производа у појединачним паковањима и сетовима познатих робних марки као што су „Версаће“, „Ланком“, „Коко Шанел“, „Диор“, „Мек“, „Том Форд“, „Гучи“ и других.

Оправдавајући свој поступак, путник је службеницима рекао да није урачуњив, јер није у стању да контролише свој хронични порив за неумереном куповином, о чему како каже поседује и медицинску документацију.