AVLIJU U KOJOJ STANUJU USPOMENE DANAS POKORILI SAKULJANI

Radnički – Borac 0 : 2 ( 0 : 0 )

Avilja, turcizam za pojam veliko dvorište, nekada u starom Banatu koristio se kao izraz za fudbalski stadion, a jedan od takvih, prvi u tadašnjem Bečkereku bio je stadion danas ponosnog 99-godišnjaka koji je hrabro za jedan dan zakoračio u stoto leto svog obitavanja…

Očigledno pod utiskom velikog jubileja, domaći fudbaleri Radničkog nisu uspeli da pobedom uveličaju slavlje, mada im se za borbenost, želju i htenje ništa ne može prigovoriti, navodi portal Sportinfo.

– Čestitam gostima na zasluženoj pobedi…Bili su bolji u drugom poluvremenu, kaznili naše dve neopreznosti i to je ukratko rezime utakmice – rekao je neposredno nakon završetka direktor Radničkog Darko Tošić, koji u odsustvu trenera Peđe Kandića, obavlja ulogu šefa struke.

Na tribinama fudbalskog lepotana kraj Skrobare preko 500 gledalaca po izuzetno sunčanom i toplom vremenu pratilo je zanimljiv fudbalski derbi Banata.

U publici brojna poznata lica, proslavljeni fudbalski as, reprezentativac i sada sportski direktor atinskog Olimpijakosa, Darko Kovačević, legenda Radničkog i najstariji živi član Petar Ćira Praporski, nekadašnji asovi Proletera Radivoje Drašković, Miloš Vidović, Amir Teljigović, Goran Gavrilović, Slobodan Čimpli Radovanov, Delivoje Šarenac,Srbislav Vučenić, potpredsednici Radničkog Dušan Tanasijević i Jovan Blažić,zatim brojne buduće fudbalske zvezde i zvezdice sa ovih prostora, čak i jedna bebica u kolicima, koju je majka dovela iz Sakula da zajedno sa ostalim članovima familije Samardžić, bodre svog ujaka, fudbalera Borca.

– Čestitam Radničkom rođendan i ja sam ponikao u ovom klubu i nosio crveno-crni dres godinama, tako da su emocije uvek tu…Danas je moja ekipa bila mudrija, na iskustvo došla do pobede boljom igrom u drugih 45 minuta – istakao je Branko Savić, trener Sakuljana…

Golovima braće Šušnjar, Milana i Aleksandra u 54. i 71. minutu Borac je došao do bodova, Radnički je nakon toga imao inicijativu, ali je odlični golman Sakuljana Bojan Trivunović rutinski gospodario u svom šesnaestercu….

Na kraju još jednom čestitke Radničkom na jubileju i Borcu na zasluženoj pobedi u banatskom derbiju!

Izvor : Sportinfo

Fotografija preuzeta sa f.b. FK Radnički Zrenjanin – zvanična prezentacija