BAČKA SLAVILA SA IGRAČEM MANJE

Bačka 1901 – Omladinac 1:0 (0:0)

Fudbaleri Bačke izvojevali su novu pobedu, iako su poslednjih pola sata igrali sa igračem manje, navodi subotica.info. Gol za pobedu u završnoj fazi utakmice postigao je Stanković i time subotičanim adoneo nova tri boda.

Ekipa Omladinca iznenadila je Bačku ofanzivnijom igrom na početku meča. Domaćini su zapretili u 27. minutu, kada je Lučić oboren u šesnaetercu gostiju, ali sudije Ivanišević nije to okarakterisao kao prekrašj. Ubrzo nove velike šanse za Bačku, prilike su propustili Bjedov i Anđić, ali promene rezultata u prvom delu igre nije bilo.

U 52. minutu dobro je šutirao Nosković, ali za malo preko gola. Pripretili su i gosti u 56. minutu, prvo je dobro reagovao Rajkovača, a potom Ležaić pokušava glavom, ali van okvira gola. Bačka je u 59. minutu ostala sa igračem manje, pošto je Kaluđerović neoprezno, kao poslednji igrač odbrane prekinuo obećavajući napad gostiju. Slobodan udarac solidno je izveo Mojsilović, ali opet van mete. Šansu za domaće u 64. minutu imao je Vujošević, ali je i on poslao loptu van okvira gola. Pretila je ekipa iz Novih Banovaca i u 77. minutu, a ovoga puta je Studen dobro intervenisao. Bio je to period kada su gosti izvršili veći pritisak na crveno-bele. Bačka je u 84. minutu napravila brzu akciju, Manojlović je dobio loptu od Lučića, prošao je po levoj strani, idealno proigrao Stankovića koji je vešto smestio loptu iza leđa golmana Jagodića za veliku radost domaćih.

Izvor: subotica.info